Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το κουνέλι , ο μικρός μας φίλος

Τα τελευταία χρόνια έχει "μπει" στη ζωή μας ως ένα νέο κατοικίδιο και ζώο συντροφιάς, το κουνέλι.Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο ζώο, το οποίο επίσης απαιτεί φροντίδα κ χρόνο. 
Παράγοντες, όπως η διατροφή του ,που παίζει το σημαντικότερο ρόλο για τη διατήρηση της υγείας του ζώου και της εντερικής του λειτουργίας ,αλλα και για την αποφυγή οδοντιατρικών προβλημάτων , που είναι πάρα πολύ συχνά στα κουνέλια , η υγεινή του περιβάλλοντος στο οποίο διαμένει για την αποφυγή μολύνσεων, ο εμβολιασμός του, αλλά και πολλά άλλα θέματα, είναι καθοριστικά για την μακροζωία του κουνελιού μας και για την σωστή ποιότητα ζωής του.

Το κουνελάκι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζώο και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ταυτόχρονα με την απόφαση μας να το υιοθετήσουμε, κρίνεται απαραίτητο να επισκεφτούμε άμεσα τον κτηνίατρο, ο οποίος θα μας ενημερώσει για τις απαιτήσεις του σε διατροφή , άσκηση κ γενικότερα ως προς το τι πρέπει να προσέχουμε και πώς πρέπει να "διαχειριζόμαστε"  το ζωάκι αυτό.

Προσοχη !!
Η μη ενημέρωση μας ή η παραπληροφόρηση μας, ως προς τον "χειρισμο" αυτού του ζώου μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία του κουνελιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου